Keresés ebben a blogban

2010. január 7., csütörtök

Ikonná válni...


A világon a divat irányát sokáig az uralkodók izlése szabta meg, majd a 19.-20. században ez átértékelődött. A színészek vették át a divatteremtés képzeletbeli jogát, mivel az emberek közelebb kerülhettek hozzuk a színház és a TV által. Gondoljunk csak Greta Garbora, aki a garbót tette divatossá, vagy Audrey Hepburnre, aki legendássá tette a kis fekete estélyit. Az USA 35. elnökének, John F. Kennedynek felesége, Jacqueline Kennedy- Onassis divatba hozta háromnegyedes kosztümjeit, az óriási táskákat és a hatalmas napszemüvegeket, amit még mindig vele hozunk kapcsolatba, sőt így is hívunk (Jackie O).
Tehát nem kell csodálkoznunk, ha a politikusok, hercegek, királyok feleségei is megakarnak felelni egy szépségideálnak.
Michelle Obama, Carla Bruni-Sarkozy, Letizia spanyol hercegné, Ránija jordániai királyné mind-mind divatikonok lettek világszerte. A Vogue divatmagazin tavaly összegyűjtötte az év legdivatosabb hölgyeit, ahol helyet kaptak az előbb említettek is.
Carla Bruninak ex-modellként van múltja a divatszakmában, így nem akkora újdonság, hogy jól választja meg szettjeit. Általában a '60-as évek vonalvezetéseit részesíti előnyben és persze a Dior a nagy favorit. Mindenképp a letisztult elegancia képviselője, kár, hogy egyre kevesebb magas sarkú cipőben látjuk férje termete miatt.
Az amerikai first lady stílusára felfigyelt a sajtó, így már egyre halványul Carla első helye a divatos politikusfeleségek körében. Michelle Obama stílusa rendkívül nőies, ruhái kiválasztásakor figyel arra, hogy mi tökéletesíti formáit, de figyel arra is, hogy amerikai tervező ruháit viselje. Kedvence a kardigán, amelyet rengeteg módon kombinál a hétköznapi viselettől az elegáns esélyekig és a "star-trek öv", ami férje tetszését nem nyerte el. Az elegancia Michelle számára is elengedhetetlen.
Jordánia királynéja, Ránija a világ egyik legválasztékosabban öltöző nője. "Hidat képez kelet és nyugat között." Ma ő olyan, mint régen Jackie Kennedy, vagyis természetes és decens.
Kedveli a szín a színben összeállításokat valamint a magasan záródó ruhákat.
2008-ban a Vanity Fair magazin Carla Brunit választotta a negyedik legjobban öltözködő hírességnek, míg ötödik helyre a spanyol hercegnét,
Letizia Ortiz Rocasolano-t.
A hercegné Tv bemondóként dolgozott, onnan került a spanyol palotába.
"Öltözködése a spanyol stílus és legújabb divat tökéletes keveredését testesíti meg, különösképpen a kiegészítők terén."
Letizia híres arról, hogy ruháit nem csak egyszer használja, mint a legtöbb stílusikon, hanem más-más kombinációban gyakran felbukkan néhány kedvenc darab. A spanyol hercegnének nem kell lapostalpú cipőkben járkálnia és ezt ki is használja. Őt szinte lehetetlen tíz centinél kisebb sarkakban látni. Szívesen vásárol olyan boltokban is, mint a Zara vagy a Mango, de nagyobb estélyekre spanyol tervezők által megálmodott ruhákat választ.

3 megjegyzés: