Keresés ebben a blogban

2009. november 11., szerda

Csinos politikusok

Találtam egy igen érdekes cikket a storyonline.hu-n...olvassátok és lepődjetek meg, hisz benne van a mi Elena Basescu politikusunk is:)


A politikusokat általában nem szokták a legszexisebb emberek között emlegetni. Pedig van jó néhány hölgy, akik nemcsak belső értékeikkel vívtak ki maguknak megbecsülést, de a külsejük miatt is örökre emlékezni fogunk rájuk.

A politika nem a világ legszexisebb színtere, hiába van benne rengeteg pénz. Bár nem is a jó ízlés a fő követelmény az országok irányításához. De azért akadnak hölgyek, akiket öröm látni a parlamenti közvetítések közben.

Egyértelműen Julia Tyimosenko az, aki a legjobban kihasználja külső adottságait, a belső tudása kiegészítéseként. Az ukrán rendszerváltás után folyamatosan haladt egyre feljebb a politikai ranglistán, majd 2007 decemberében elsöprő többséggel választották meg miniszterelnöknek. Hozzá hasonló támogatottságot élvez Hillary Clinton is, aki Bill Clinton sokat megélt feleségéből, a divatos és sikeres középkorú nő szimbóluma lett Amerikában, ahol jelenleg a külügyminiszteri pozíciót tölti be.
Julia Tyimosenko, ukrán miniszterelnök
Julia Tyimosenko, ukrán miniszterelnök

De a mediterrán tájakon sem ismeretlen a szemrevaló és okos államnő fogalma. Spanyolország védelmi döntéseit például Carme Chacón Piqueras hozza meg, akinek neve kiejtése mellett, a bizalmába férkőzni sem könnyű. A rendkívül kemény asszony hírében álló Carme azonban mégis nemzete legvonzóbb vezetője. Akárcsak a francia parlamentben Rachida Dati, aki a marokkói papájától örökölt néhány egzotikusnak nevezhető külső jegyet. Nincs mit csodálkozni azon, hogy Sarkozy, a győzelmét követően azonnal előléptette szóvivőjéből igazságügyi miniszterré.
Hilary Clinton, amerikai külügy-, Carme Chacón Piqueras, spanyol védelmi-, és Rachida Dati francia igazságügyminiszter
Hillary Clinton, amerikai külügy-, Carme Chacón Piqueras, spanyol védelmi-, és Rachida Dati francia igazságügyminiszter

A legszemrevalóbb teremtés a döntéshozók világából azonban egyértelműen Románia legújabb Európai Parlamenti képviselője, Elena Basescu. Sokan ugyanis a román Paris Hiltonnak tartják, pedig sokkal okosabb, mint az örökösnő. De modell korában elég sok partin vett részt, ez pedig elég nagy támadási felületet ad a miniszterelnök lányaként.
Elena Basescu, román európai parlementi képviselő, a román elnök lánya
Elena Basescu, román európai parlementi képviselő, a román miniszterelnök lánya


Érdekes, hogy ilyen nők közé sorolták Elenat....vagy csak én gondolom így????

3 megjegyzés:

  1. Az ukrán miniszterelnök biztos ért ahoz amit csinál, de EBA-ba kételkedem:D Lehet, hogy csak apukájának köszönheti a politikai karriert:D....Kifelejtették a turisztikai és környezetvédelmi miniszterünket Elena Udreat, vagy itt csak azok vannak felsorolva akiknek van vmi "sütnivalójuk"is?:)))

    VálaszTörlés
  2. Elena Basescu, román európai parlementi képviselő, a román államelnök lánya

    Egy kis pontosítás...

    Egyébként vagány a blogod... :)

    VálaszTörlés
  3. tudom, de amint írtam ez egy storyonline-ról átvett hír, amiben a szöveget nem tudtam kijavítani... a sorysoknak kell megírni.

    VálaszTörlés