Keresés ebben a blogban

2010. április 29., csütörtök

Ódzkodni vagy vadóckodni?


Amikor épp kezd divatjamúltnak tűnni valami, a tervezők akkor újítanak rajta, feldobják színes kiegészítőkkel és máris újra hódít az adott darab. Ilyen az állatminta is, ami egy kétesélyes minta. Vagy szereti valaki vagy nem. Egyesek azért nem szeretik, mert túlságosan kihívónak, mások pedig "olcsó viseletnek" tartják. Akik viszont szeretik ezeket a darabokat, azok bátran, viselik akár színházba, akár a strandon egy gyönyörű fürdőruha formájában. Minden esetben meghatározó a minta, a szín és az anyag párosítása.
Idén a divatházak nemcsak a nagymacskák mintáit élesztették újra, hanem a zebra (ne gondoljuk Győzikére), a zsiráf, és a kígyó is megszeretteti magát a vadóc, merész lányokkal.
A megszokott, természetes színek mellett megjelennek merészebb, divatosabb színek is, amelyek még feltűnőbbé teszik a "vadmacskákat". Idén Betsey Johnson, a nemrég elhunyt Alexander McQueen,a Dior ház és Diane von Furstenberg is alkalmazta az animal printet kicsit feltúrbózva merész frizurákkal. A tervezők minden esetben a nyár legdivatosabb színeit használták(türkiz, pink, neonszínek, stb.) a ruha izgalmasabbá tevéséhez. Ezek a minták és színek kimondottan barnabőrön kelhetnek életre. Arra azonban vigyáznunk kell, hogy egyszerre két különböző mintát ne viseljünk, mert akkor igazán olcsó viseletté válhat a legszebb ruha is. Nekem kimondottan tetszenek a klasszikus színekben pompázó ruhák a színes kiegészítőkkel.
A kígyó mintától valahogy mégis idegennek érzem magam, annak ellenére, hogy ez az állat a csábítás szimbóluma. Ez a minta azoknak igazán tanácsos, akik túl vadnak tartják a leopárd vagy tigrismintát, de szeretik az izgalmas ruhákat és divatosak akarnak maradni idén nyáron is.
Hiába mondjuk azt, hogy újra divat az állatminta, hiszen ez igazából mindig is divat, csak újra kell gondolni őket. Évről-évre nagy hatással van az állatmintákra az aktuális trend. Olykor orosz eleganciával, máskor pedig pop-art stílussal megbolondítva. A minták legnagyobb rajongója RobertoCavalli, aki vallja, hogy a természet mindig ihletet ad neki, hiszen az mindig képes megújulni. Gyakran láthatunk ilyen mintákat a Dolce Gabbanna tervezőpáros kifutóin is, náluk kicsit merészebben, hivalkodóbban.
Az, hogy az állatminta vagány vagy közönséges örök kérdés marad, de legalább mi dönthetünk róla, hogy hordjunk ilyen ruhákat vagy inkább ne.

3 megjegyzés:

  1. A kek ruha nagyon tetszik, bar magamon elkepzelni nem tudom. Jo a bejegyzes, mint mindig..

    VálaszTörlés
  2. koszike:) Katy Perry remekul mutat a kek ruhaban...azt hiszem az angol Glamour magazin cimlapjan pozolt ebben a ruhaban.

    VálaszTörlés
  3. hat lassan mar annyit tudunk neked koszonhetoen a divatrol, hogy siman irhatnank mi is allavizsgat belole:)

    VálaszTörlés